רדיקלים חופשיים ונוגדי חמצון
מאת ד"ר קובי איבגי
Simply The Best
רדיקלים חופשיים
מאמרים :
מוצרי סאנריידר הם לא תרופה אין חשיבות מיוחדת למתי
ואיך לקחת ולאכול אותם: לפני האוכל, בזמן האוכל או אחרי האוכל,
בדיוק כמו לאכול תפוח עץ - ניצן איכנבלט מרפא סיני.
* הצהרה זו לא נבדקה ע"י מנהלת המזון והתרופות.
מוצר זה לא נועד לאבחון, לטיפול, לרפא או למנוע כל מחלה שהיא.
מולקולות הנוצרות בגוף
בעת תהליך החמצון-חיזור המתרחש בתוך התאים.
הרדיקל החופשי הוא מולקולה לא יציבה,
"תוקפנית", חסרת אלקטרון אחד במעטפת החיצונית.
במרבית המקרים מדובר במולקולה חד חמצנית.
השאיפה ליציבות גורמת ל"חטיפת"
אלקטרון (חמצון) מהמעטפת החיצונית של מולקולות בגוף.
הנזק החמצוני גורם להזדקנות תאים ולהריסתם.
כאשר הנזק החמצוני מתחולל באיברים מסוימים
הוא גורם למחלות ניווניות.
עד היום הוגדרו למעלה מ- 60 מחלות ניווניות
להן אחראי הנזק החמצוני
ובהן:
-
סוכרת סוג 2,
-
טרשת עורקים,
-
אלצהיימר,
-
מחלות פרקים ראומטוידיות,
-
מחלות לב וכלי דם,
-
ועוד רבות אחרות.
נוגדי חמצון (אנטי אוקסידנטים)
מולקולות המסוגלות לספק אלקטרון
למעטפת של הרדיקל החופשי.
מנגנון הנטרול של הרדיקאל החופשי
יכול להיות גם על ידי הפסקת התהליך החמצוני.
חומרים מסוימים ידועים כנוגדי חמצון ובהם:
ויטמינים כגון, C, B, E,
בטא קרוטן (משמש ליצור ויטמין A)
וחומרים אחרים כגון, לויקופן, לוטאין ועוד.
מומלץ לכל אדם לצרוך כמויות מיטביות של נוגדי חמצון.
חשוב מאוד לספורטאים לצרוך נוגדי חמצון
כתוסף בגלל רמת הרדיקאלים החופשיים העצומה
אותם הם מייצרים
(פי 5 עד פי 20 יותר מאדם שאינו עוסק בפעילות גופנית).