תפריט בריאות לחיים בריאים

Simply The Best

אפשרות א:
יוגורט ביו טבעי,
תפוח עץ חמוץ,
כף גרנולה עדיף אפשר גם סובין כדאי אורגני

 

אפשרות ב: 
לחם מקמח מלא 100% אורגני
(חיטה, שיפון, חיטה נבוטה כל האפשריות טובות),

1-2 פרוסות בתוספת אחד מהמאכלים הבאים:
אבוקדו,
טונה,
סרדינים,
טחינה גולמית אורגנית (לפחות כף שתיים),

ביצה: קשה,
חביתה,
עין וכו',
ממרח חומוס
ושמן זית.
גבינות עדיף צאן עד 9%
(בולגרית לא, צפתית לעיתים).

+ עלים ירוקים.

ארוחת בוקר

מוצרי סאנריידר הם לא תרופה אין חשיבות מיוחדת למתי
ואיך לקחת ולאכול אותם: לפני האוכל, בזמן האוכל או אחרי האוכל,
בדיוק כמו לאכול תפוח עץ - ניצן איכנבלט מרפא סיני.
 

* הצהרה זו לא נבדקה ע"י מנהלת המזון והתרופות.
מוצר זה לא נועד לאבחון, לטיפול, לרפא או למנוע כל מחלה שהיא.

ניצן איכנבלט מרפא סיני

ארוחת צהריים

בשר עוף
או הודו עד 150 גרם אחרי בישול
או דג- סלומון, מקרל, בקלה, הליבוט, סול, טונה.

+ אורז מלא אורגני/פסטה כנ"ל,
תפוח אדמה רצוי בתנור/מבושל

בטטה,
דלורית,
דלעת,
גזר,
פטריות,
שום בצל- כדאי טיגון קל
או למרוח בשמן זית/חמאה ובתנור.


דגנים:
דוחן,
אמרנט,
קינואה,
כוסמת,
חיטה (רצוי להנביט ושיהיה אורגני).


שורשים:
סלק,
לפת,
קולרבי,
צנון,
צנונית,
שורש פטרוזיליה,
שורש סלרי במרק ירקות.


קטניות:
שעועית (כל חמשת הצבעים),
עדשים,
שעועית מאש (נובט בקלות, כדאי להנביט),

חומוס,
סויה,
אפונה.

ובנוסף כל הקטניות הטריות של העונה.

ארוחת ערב

סלט גדול מגוון
או מרק ירקות
+ עוף/הודו
+ פחמימה מלאה (לחם מלא, אורז מלא דוחן וכו')
+ חלבון קטן מהמרק

או תוספת טונה/ביצה לסלט.


פירות:
לשאוף ל-5 תפוחים ביום כמידה.

 

כדאי לשלב כרוב לבן לכל הארוחות במשך השבוע, לשאוף לכרוב לשבוע. אפשר מבושל

או חי.

להוריד מהתפריט

מטוגן, 

אוכל מעובד,
פסטרמה,
נקניק,
גבינה צהובה,
גבינה משולשת מעושנת מותכת
ובולגרית

חמוצים,
פיצוחים,
דברי מאפה,
בורקס,
קרואסון,
מלווח,
ג'חנון,
עוגות ועוגיות,
קורנפלקס,
בראן פלקס וכו

ממתקים,
גלידות,
וכל מעדני החלב,
קמח לבן,
סוכר לבן,
צבעי מאכל,
חומרים משמרים

שומנים מוקשים
(טבעול, שניצלים מוכנים וכו')
אבקות מרק
ואבקות רטבים למינהן

 

כעיקרון מעט חלבון מהחי הרבה חלבון מהצומח.